PLUS-4 Teens - Editoriale site

PLUS

Achter deze knop vindt u vanaf nu alle didactische ondersteuning bij zowel de website (4 Teens Online) als de krant (Het Nieuwsblad 4 Teens). U kunt zowel de rubrieknamen rechts gebruiken als het uitklapmenu bovenaan (onder Online PLUS dus).

Het PLUS-aanbod is dit schooljaar (2011-2012) wel aangepast én uitgebreid in vergelijking met vorig schooljaar.

Klikt u op Website, dan vindt u per update een werkblad + de correctiesleutel met de focus op Nederlands. Het werkblad kijkt met een OVUR-bril naar de vier onlineberichten en het beeldfragment, in totaal dus goed voor vijf actualessen

Wie de methode Ned Anders gebruikt, vindt hier op maat gemaakte oefeningen bij de verschillende delen. (Er wordt dus niet langer gewerkt met Linguator-oefeningen zoals de voorbije jaargangen.)

Klikt u op Krant, dan vindt u per krant

  • een werkblad met een zestal oefeningen (op twee niveaus)
  • een quiz (5 multiplechoicevragen, 10 'juist of fout?'-vragen)
  • de correctiesleutel van het werkblad en de quiz

Klikt u op Krant + Web, dan vindt u een extra werkblad PAV met specifieke PAV-oefeningen bij elke krant én de online-updates van de weken ervoor.

Klikt u op Xios, dan vindt u extra werkbladen annex lestips bij een aantal artikels uit de krant. Ze werden ontwikkeld door studenten van de Xios-hogeschool Hasselt, in samenwerking met hun lectoren. De studenten uit de lerarenopleiding bieden materiaal aan voor vakken als PAV, Nederlands, maar ook geschiedenis, aardrijkskunde, natuurwetenschappen, enzovoort … Het ultieme bewijs dat u met 4 Teens vakoverschrijdend kunt werken.