Nys blijft winnen-4 Teens - Editoriale site

Nys blijft winnen

 Foto: Corbis

Sven Nys haalde in het afgelopen weekend een dubbelslag: hij won zowel de Superprestigeveldrit in het Nederlandse Gieten als de wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Telkens klopte de Balenaar Kevin Pauwels in de spurt.

Kevin Pauwels is momenteel de veldritrijder in vorm. Hij won de laatste weken koers na koers. Maar het voorbije weekend moest hij tweemaal de duimen leggen voor zevenvoudig Belgisch kampioen, Sven Nys.

Koksijde

De veldrit in Koksijde, de derde manche van de Wereldbeker, zorgde voor de meeste emoties. De zware rit door het mulle duinzand is een goede test voor het komende wereldkampioenschap. Dat wordt op 29 januari op hetzelfde parcours gereden. Na een loodzware rit spurtten Nys en Kevin Pauwels om de zege.

Nys begon op kop in de laatste rechte lijn en spurtte naar de andere kant van de weg. Pauwels koos de verkeerde kant in het wiel van Nys en raakte ingesloten. Pauwels protesteerde. Nys zou van zijn lijn afgeweken zijn. De jury oordeelde echter dat het een reglementaire spurt was: Nys mocht de zege vieren in Koksijde. Pauwels blijft leider in het klassement, voor Nys en Zdenek Stybar.

Gieten

Een dag later, in het Nederlandse Gieten, kwam het opnieuw tot een sprint tussen Nys en Pauwels. Sven Nys was andermaal – en nu zonder enige discussie - de sterkste. Omdat wereldkampioen Zdenek Stybar pas zesde werd, wordt Nys de nieuwe leider in de Superprestige. Pauwels volgt als derde op zes punten.

Nys reageerde na zijn overwinning bijzonder emotioneel. ‘Ik dacht dat ik alles in mijn carrière al meegemaakt had en dan kwamen er gisteren zulke emoties. Ik voelde vandaag dat hij het naast mij niet kon houden.’

Zowel de Wereldbeker als de Superprestige worden nu razend spannend. Op 4 december staat de vierde manche van de Wereldbeker op het programma in het Spaanse Igorre. Daarna is het uitkijken naar de Superprestigewedstrijd in Diegem. Die wordt op 23 december gereden. Of Niels Albert er dan bij zal zijn, blijft nog onzeker. De Belgische kampioen herstelt momenteel van een polsblessure.